Nieuwsoverzicht | 31 januari 2024

Onze aanpakkers aan het woord

(werknemersverhaal Dennis de Leeuw)


Hoe gaat dat eigenlijk achter de schermen in zijn werk? Wie zijn de personen die voor elk vraagstuk op het gebied van isolatie en dakbedekking een antwoord hebben, maatwerk producten op tijd leveren, denken in oplossingen voor onze klanten en dagelijks compleet en objectief advies geven? In de serie ‘onze aanpakkers aan het woord’ geven we graag een inkijkje in onze werkwijze met echte verhalen van werknemers. Dennis de Leeuw, Technisch Commercieel Adviseur Daksector, vertelt waarom technische ondersteuning bieden aan klanten belangrijk is in zijn functie. Lees hier zijn hele verhaal.

Dennis de Leeuw – Technisch Commercieel Adviseur Daksector

Vaak op kantoor is Dennis niet te vinden. In zijn buitendienstfunctie bezoekt hij klanten en prospects in het noorden van Nederland. Als hij op kantoor is – meestal op de woensdagen - dan maakt hij er een feestje van. “Er wordt standaard patat besteld en we hebben met de collega’s onderling de grootste lol.” Dennis is een echte gangmaker, maar richting klanten is hij altijd even serieus.  

De beste oplossingen

Als Technisch Adviseur doet Dennis meer dan alleen het schrijven van offertes. Hij bedenkt de best mogelijke technische oplossingen voor zijn klanten. “Dat is wat mijn werk zo leuk maakt. Ik ga vervolgens graag langs om te kijken hoe dit uitpakt in de praktijk. Zoals laatst bij een dakdekker in Drachten die ging werken met onze bitumineuze dakbedekking op het dak van een ziekenhuis. Deze moest aangehecht worden op het bestaande dak. Ik heb hem geadviseerd hoe hij dit het beste kon doen, want niet alle materialen kun je zomaar op elkaar aan laten sluiten.” 

Technische ondersteuning

WECAL is wat betreft het bieden van technische ondersteuning onderscheidend ten opzichte van andere bedrijven in de dak- en isolatietechniek, ervaart Dennis. “Deze service vinden onze klanten erg prettig. Daarbij is het voor mezelf ook leerzaam om te zien hoe onze producten in de praktijk werken.” Om nog beter in zijn werk te worden, volgt Dennis geregeld cursussen. “Heel fijn dat WECAL die mogelijkheid biedt. Dit najaar heb ik de cursus Onderhoudsinspecteur platte daken bij BDA Dak- en Gevelopleidingen gevolgd. Ook van onze Technische Directeur Erik de Waard leer ik ontzettend veel.” 

“Klanten waarderen het dat we met hen meedenken op al deze fronten.”

Meedenken

“Het voortdurend bijspijkeren van kennis is belangrijk in ons vak, omdat ons werk een verscheidenheid aan technische aspecten en toepassingen kent. We leveren altijd maatwerk. Voordat ik een offerte uitbreng, breng ik daarom eerst alles goed in kaart. ‘Komen er zonnepanelen op een dak, wat voor soort gebruiksdak wordt het, welk daksysteem is geschikt, welke materialen gebruik je en hoe stem je deze op elkaar af?’ Waar vroeger water zo snel mogelijk van daken af moest zijn, houden retentiedaken tegenwoordig water juist tijdelijk vast. Klanten waarderen het dat we met hen meedenken op al deze fronten.”

Heeft u een vraagstuk op het gebied van isolatie en/of dakbedekking? Dennis denkt graag mee met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op.

[[contact]]

 

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition