Nieuwsoverzicht | 5 januari 2024

Onze aanpakkers aan het woord

(werknemersverhaal Ton Bakker)


Hoe gaat dat eigenlijk achter de schermen in zijn werk? Wie zijn de personen die voor elk vraagstuk op het gebied van isolatie en dakbedekking een antwoord hebben, maatwerk producten op tijd leveren, denken in oplossingen voor onze klanten en dagelijks compleet en objectief advies geven? In de serie ‘onze aanpakkers aan het woord’ geven we graag een inkijkje in onze werkwijze met echte verhalen van werknemers. Ton Bakker, Meewerkend Voorman Productie, houdt de kwaliteit van al onze producten scherp in de gaten. Lees hier zijn hele verhaal.

Ton Bakker – Meewerkend Voorman Productie

Bij zijn vorige bedrijf voelde Ton zich een nummer, dus ging hij op zoek naar een bedrijf dat hem wel persoonlijk zou waarderen. Dat werd WECAL, waar hij niet achter een computer zit, want ‘zitten is niet zijn ding’, maar waar hij als meewerkend voorman van de productie helemaal zijn draai heeft gevonden. 

Strenge keuring

Alle producten die naar klanten gaan, gaan pas naar buiten als ze door de keuring van Ton zijn gekomen. Hij houdt de kwaliteit scherp in de gaten. “We verzagen hier alles op maat. Belangrijk is om dan te controleren of alles bijvoorbeeld recht is gezaagd en of er geen schade is ontstaan tijdens het productieproces.” Alles gebeurt daarbij in nauw overleg met de binnendienst. “Met de binnendienst stem ik de levertijden van de orders af. Er zitten soms best ingewikkelde dingen bij, dus moeten we goed met elkaar de planning bewaken.” 

Geen valse verwachtingen

Ton is op datum van binnenkomst van de orders gaan werken en loopt standaard een week voor. Zo behoudt hij het overzicht en blijft er ruimte om een keer een spoedje tussendoor te doen. Maar de binnendienst kan niet standaard een ‘ja’ verwachten van Ton. Hij is heel realistisch en schept geen valse verwachtingen. “Als ik producten lever aan onze klanten, dan wil ik het goed én op tijd doen.” 

“Als ik producten lever aan onze klanten, dan wil ik het goed én op tijd doen.”

Opgeruimd staat netjes

Van rommel houdt Ton niet. Hij is een opgeruimd type. De productiehal was onder zijn supervisie in no time geordend en daarmee heeft hij een flinke efficiency slag gemaakt. “Ik heb alle producten qua kleuren, maten en soorten op volgorde gezet. Hierdoor weten we nog sneller de producten te vinden in ons magazijn en zijn we in staat om nog sneller aan onze klanten te leveren.”

Investeringen

De investeringen die WECAL recent heeft gedaan, hebben ook bijgedragen aan het efficiënter kunnen werken, vervolgt Ton. “Het productieteam heeft een nieuwe afzuiger, nieuwe zaagmachines en een nieuwe heftruck tot zijn beschikking. Daarmee kunnen we niet alleen sneller en nauwkeuriger werken, maar ook het werk zelf is een stuk lichter geworden. Dankzij de extra nieuwe heftruck hoeven we niet alle producten zelf meer te tillen. Gemiddeld zagen we met het productieteam nu zo’n 100 kantplanken in een uur. De finesse zit ‘m in het maatwerk. Een hoekje hier, een hoekje daar. We moeten soms de raarste figuurtjes uitzagen. Daarvoor kun je echt niet bij een bouwmarkt terecht.” 

Heeft u een vraagstuk op het gebied van isolatie en/of dakbedekking? WECAL denkt graag mee met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op.

[[contact]]

 

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition