Nieuwsoverzicht | 8 december 2023

Onze aanpakkers aan het woord

(werknemersverhaal Michel Essenburg)


Hoe gaat dat eigenlijk achter de schermen in zijn werk? Wie zijn de personen die voor elk vraagstuk op het gebied van isolatie en dakbedekking een antwoord hebben, maatwerkproducten op tijd leveren, denken in oplossingen voor onze klanten en dagelijks compleet en objectief advies geven? In deze serie geven we graag een inkijkje in onze werkwijze met echte verhalen van werknemers. Michel Essenburg, Algemeen Manager Productie / Bouwmaterialenhandel / Industrie vertelt over zijn afwisselende en veelzijdige werkzaamheden. Lees hier zijn hele verhaal. 

Michel Essenburg – Algemeen Manager Productie / Bouwmaterialenhandel / Industrie

Met een diploma Commerciële Economie op zak en een passie voor de bouw, is Michel Essenburg als een vis in het water in zijn functie bij WECAL, waar hij enerzijds eindverantwoordelijk is voor de productie en anderzijds het eerste aanspreekpunt is voor klanten van WECAL Productie. Wat hij zo leuk vindt aan zijn werk? “Mijn werkdagen zien er allemaal anders uit. Als ik ’s ochtends wakker word, heb ik nog geen idee wat me weer te wachten staat op kantoor. Dat maakt mijn werk erg afwisselend en veelzijdig.” 

Maatwerk

Die veelzijdigheid zit ‘m in de aanvragen voor maatwerkproducten die Michel krijgt, waar hij offertes en calculaties voor maakt en waar hij uiteindelijk ook verantwoordelijk is voor de uitvoering daarvan in de productie. Michel levert op projectbasis maatwerkproducten voor meer toepassingen dan alleen daken. Een belangrijke groei is er in de combiplaten, met combinaties van alle typen isolatiematerialen en een groot gamma aan plaatmaterialen speciaal voor de professionele afwerkbedrijven in hout- en bouwmaterialenhandel. Brandwerende toepassingen met combiplaten zijn er dan weer speciale voor industriële toepassingen. We hebben geen voorraad gereed product, omdat maatvoeringen, kleuren en diktes vaak allemaal afwijken. Daarom verlijmt en verzaagt onze productieafdeling standaardproducten tot klantspecifieke producten.” 

“Dezelfde dag hebben klanten nog een reactie van mij in hun mailbox. Ik ben daarin heel daadkrachtig!”

Daadkrachtig

Michel weet inmiddels haarfijn in te schatten hoe hij klanten het beste kan helpen. Met name het meedenken en het snel en duidelijk aandragen van klantspecifieke oplossingen, wordt altijd zeer gewaardeerd, merkt hij.  “Voor de ene klant zijn snelle levertijden belangrijk, voor de ander draait het meer om de prijs en weer een ander wil volledig ontzorgd worden. De gemeenschappelijke deler? Wat voor soort aanvraag het ook is, dezelfde dag hebben klanten nog een reactie van mij in hun mailbox. Ik ben daarin heel daadkrachtig.”

Gunfactor

Actief en gedreven zijn ook woorden die bij collega’s opborrelen als je vraagt om Michel te omschrijven. Maar ook woorden als gezellig en enthousiast. Eigenschappen die niet bepaald onbelangrijk zijn in Michel zijn werk. “Ik denk dat klanten niet alleen op product kopen, maar ook op de relatie die ze hebben met de persoon.” Met die gunfactor zit het wel goed. 

Heeft u een vraagstuk op het gebied van (maatwerk) isolatie en/of dakbedekking? Michel denkt graag mee. Neem voor meer informatie contact op.

[[contact]] 

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition