Nieuwsoverzicht | 4 mei 2022

Nu ook gecertificeerde isolatieproducten op maat

(artikel in Roofs mei 2022)


WECAL kan met trots verkondigen dat ze vanaf nu FSC® en PEFCTM gecertificeerd zijn. Concreet betekent dit dat WECAL voor de productieafdeling, gebruik maakt van hout en/of papier wat afkomstig is uit duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen. Hiermee is het nu ook mogelijk om onder andere geïsoleerde kantplanken en OSB / PIR elementen te leveren onder FSC / PEFC keurmerk.

Naast het adviseren over en het leveren van dakbedekkings- en isolatiematerialen beschikt WECAL over een eigen productiefaciliteit waarin diverse isolatiematerialen worden bewerkt voor uiteenlopende toepassingen in de bouw en industrie. Bijvoorbeeld XPS Kantplanken voor koudebrug isolatie of PIR isolatie verlijmd met OSB voor na- isolatie. Zomaar twee producten die vanaf nu kunnen worden geleverd onder PEFC keurmerk. Kantplanken zijn de oplossing voor koudebruggen. Rot- en schimmelbestendig, onderhoudsarm, eenvoudig te plaatsen en daarnaast isolatie en afwerkplaat in één product. Afmetingen en dikte zijn op aanvraag en maatwerk is zeker mogelijk. PIR / OSB verlijmde producten worden vaak ingezet voor na-isolatie, te gebruiken voor bijvoorbeeld voorzetwanden of vloeren.

De Forest Stewardship Council (FSC) en Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) zijn internationale keurmerken voor verantwoord bosbeheer, hout- en papierproducten. Daarbij hanteren ze criteria voor ecologische, sociale en economische aspecten, beide door middel van onafhankelijke certificering door derden.

Niet alleen heeft Bouwtotaal hier in april 2022 iets over vermeldt, ook in de uitgave van Roofs mei 2022 is hier aandacht aan besteedt. Lees hier het gehele artikel.


WECAL informeert u graag over wat deze keurmerken voor u kunnen betekenen met betrekking tot op maat geproduceerde producten.
[[contact]]

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition