Zoeken

U bevindt zich: Home

HomeLET OP: BINNENKORT LANCEREN WIJ ONZE NIEUWE WEBSITE !Volg ons ook op  Facebook en LinkedIn!

Benieuwd naar onze bedrijfsfilm? Klik hier.WECAL Dak- & Isolatietechniek
is distributeur van enkele vooruitstrevende Europese producenten van isolatie en dakbedekking en voert - veelal op exclusieve basis - in de Benelux diverse merkproducten zoals hieronder genoemd.
Naast deze activiteiten heeft WECAL een eigen productieafdeling waarin diverse isolatiematerialen bewerkt worden voor meerdere toepassingen in bouw en industrie.

Leveringsprogramma
Het leveringsprogramma van Wecal bestaat uit de volgende productsoorten:

 • Thermische en akoestische isolatie:
  Utherm PIR, DAWO EPS, Knauf glaswol en minerale wol, Isoroc steenwol, Petralana steenwol, BASF Styrodur XPS, Polyfoam XPS en Fesco Boardperliet.
 • Technische isolatie:
  - Knauf glaswol- en steenwol: 
    gaas- en lamellendekens, hoge temperatuurplaten, losse wol, tank- en brandwerende platen, pijpschalen en klima duct.
  - Isoroc steenwol: 
    platen variërend van 35 kg/m3 t/m 175 kg/m3 en losse wol.
  - Petralana steenwol:
    platen variërend van 35 kg/m3 t/m 220 kg/m3en losse wol (35 kg/m3 platen sterk gecomprimeerd).
 • Bitumineuze dakbanen:  
  Polyglass bitumineuze dakbanen en Certainteed shingles (dakshigels). 
 • Kunststof dakbanen 
  Mapeplan PVC en TPO, alkorPLAN PVC, alkorTEC EVA/EBA, alkorTOP TPO, Extrubit ECB, Extrupol FPO.
   
 • EPDM dakbedekking:
  Firestone RubbergGard EPDM en Resitrix EPDM

   
 • Vloeibare kunststof afdichting:
  Frankosil
   
 • Bevestigers en overig assortiment: 
  Van Roij Fastners, Zoontjens dakbestrating, lichtkoepels, HWA's, daktrimmen, ontluchtingen.


Productie
WECAL is met name actief in de sectoren: dak, gevel- & metaalbouw en industriële isolatie. Onze productieafdeling vindt haar afzet in o.a. de betonindustrie en bouwmaterialenhandel. Voor deze doelgroepen worden meerdere soorten isolatie met behulp van moderne machines op maat gemaakt en eventueel verder bewerkt. Recent  is onze nieuwe lijmmachine operationeel. WECAL verlijmt voor diverse toepassingen o.a. perlietboard op steenwol en EPS en PIR op underlayment. Tevens produceert WECAL zogenoemde renovatiepanelen van PIR  ten behoeve van het na-isoleren van hellende daken. Deze isolatiepanelen worden op de lijmmachine voorzien van een drietal tengels. Ter voorkoming van koudebruggen produceert WECAL geïsoleerde kantplanken op basis van XPS. Specifiek voor de daksector worden o.a. cannelurevullingen, brandschotjes, mastiekschroten & mastiekhoeken uit steenwol en PIR verzaagd.

Groei
De afgelopen jaren heeft WECAL een gezonde groei gerealiseerd in alle sectoren en productgroepen. Dit is met name te danken aan het toenemend vertrouwen van onze relaties in de visie en werkwijze van WECAL, uitgevoerd door bijzonder gemotiveerde medewerkers. Om onze service en ons assortiment ten behoeve van de daksector nog verder te verbeteren, is in 2010 een nieuwe divisie gestart onder de naam DakTotaalShop. Met een uitgebreid assortiment isolatie- en  dakmaterialen bedienen wij nu ook de loodgieter en installateur.

Visie
WECAL heeft een duidelijke visie: Compleet & Objectief in isolatie & dakbedekking. Voor elk vraagstuk op het gebied van isolatie en dakbedekking mag u van WECAL een neutraal en onafhankelijk advies met een interessante prijs verwachten, gevolgd door betrouwbare leveringen volgens afspraak.

© 2021 ALL RIGHTS RESERVED - Wecal.nl | Algemene Voorwaarden - Contact
Webdesign by: Terra-it