Nieuwsoverzicht | 9 december 2022

Zelfklevende top- en onderlagen

(vermelding BouwTotaal)


Door middel van praktijkdemo’s heeft WECAL op de recent gehouden vakbeurs Daken & Zaken het zelfklevende productgamma aan bitumineuze dakbanen van de producent Polyglass® gedemonstreerd. De toplaag Elastoflex SA P Mineral is een SBS gemodificeerde bitumen dakbaan uitgevoerd met een minerale afwerking aan de bovenzijde en een volgens de gepatenteerde ADESO® techniek aangebrachte zelfklevende laag aan de onderzijde. Voor dit product en de toepassing ervan op platte en licht hellende daken is een KOMO-attest aanwezig.

De Elastoflex SA P zelfklevende onderlaag is aan het systeem toegevoegd voor een meerlaags zelfklevend bitumineus dakbedekkingssysteem waarbij de onderlinge verbinding en verbinding aan de ondergrond zelfklevend wordt uitgevoerd maar ook de overlappen zelfklevend zijn. Eventuele aansluitingen en detailafwerkingen kunnen met hetelucht lastechniek waterdicht uitgevoerd worden, dus zonder open vuur. WECAL ziet grote mogelijkheden voor zelfklevende dakbedekkingssystemen die op EUROTHANE® PIR isolatie mogen worden uitgevoerd.

In navolging van andere bitumenproducenten heeft Polyglass® voor WECAL het gamma aan Polybond APP dakbanen aangevuld met een 4,3 mm dikke toplaag. De dikte van 4,3 mm geeft de dakrollen zowel in zwarte als gemineraliseerde uitvoering iets meer body bij de verwerking. Daarnaast zien de rollen er robuuster uit, zonder te kort te doen aan de kwaliteit zoals die in het KOMO-attest is vastgelegd.

WECAL introduceert de volgende Elastoflex zelfklevende dakbanen voor toepassing in bitumineuze dakbedekkingssystemen:

Toplaag

  • ELASTOFLEX SA P 3.5 kg SUPER WHITE G R 10 m: een SBS-gemodificeerde bitumen dakbaan, aan de bovenzijde afgewerkt met reflecterend wit mineraal (SRI85) en aan de onderzijde zelfklevend afgewerkt met releasefolie.

Onderlaag

  • ELASTOFLEX SA P 2 mm F R 15 m: een SBS-gemodificeerde bitumen dakbaan, aan de bovenzijde afgewerkt met wegbrandfolie en aan de onderzijde zelfklevend afgewerkt met releasefolie.
  • ELASTOFLEX SA P 2 mm R R 15 m: een SBS-gemodificeerde bitumen dakbaan, aan de boven- en onderzijde zelfklevend afgewerkt met releasefolie.

De Elastoflex SA P dakbanen zijn toepasbaar op alle ondergronden, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Voor meer informatie:
[[contact]]

 

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition