Nieuwsoverzicht | 6 oktober 2022

Uitbreiding productrange dakbanen

Introductie tijdens Daken & Zaken 2022


WECAL adviseert en levert al bijna 30 jaar dakbedekkingssystemen (zowel bitumineus als kunststof) en isolatiematerialen voor industriedaken, kantoor- en woningbouw en technische toepassingen (OEM). Samen met Polyglass® introduceert WECAL nieuwe producten voor de groeiende vraag naar lichtgewicht dakbanen voor multifunctioneel dakgebruik (PV-modules, daktuin, witte Cool Roofs met zonrecflectie  etc). Deze producten kunnen universeel ingezet worden in zowel mechanisch bevestigde als geballaste daken. Een trend die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Duitse markt waar (tijdelijke) mechanisch bevestiging van dakbanen in combinatie met dakbegroening in de regelgeving is vastgelegd en die nu ook voor de Nederlandse markt beschikbaar komen.

Introductie volgende dakbanen:

  • Mapeplan® Plus recyclebare duurzaam milieuvriendelijke PVC-P kunststof dakbanen, voorzien van een EPD Milieuverklaring met als witte uitvoering een SRI van 105.
  • Mapeplan® TI recyclebare duurzaam milieuvriendelijke TPO kunststof dakbanen, voorzien van een EPD Milieuverklaring, standaard  geleverd in een witte uitvoering met SRI 102. Deze TPO dakbanen zijn bovendien FM Approved.

Praktijkdemonstraties:

Naast deze dakbanen toont WECAL tijdens de vakbeurs Daken & Zaken 2022 te Gorinchem op 3 november, de toepassing van de door Polyglass® ontwikkelde en gepatenteerde ADESO® zelfklevende bitumen dakbanen met praktijkdemonstraties. Deze zelfklevende dakbanen zijn samen met een aantal speciale onderlagen opgenomen in de bekende WECAL Menukaarten die per type dakbedekking (APP/SBS/APAO) doorontwikkeld worden. De banen kunnen worden ingezet in projectsituaties waar open vuur beperkt moet worden of zelfs verboden is, conform de richtlijnen van NEN 6050. De zelfklevende KOMO gecertificeerde dakbaan ELASTOFLEX SA P is nu ook beschikbaar in de kleur Super White.

U kunt zich via deze link aanmelden voor de dakenvakbeurs van Nederland. Wij heten u van harte welkom in onze stand!


Voor meer informatie:
[[contact]]

Copyright © 2024 WECAL Dak- & Isolatietechniek

Digital Tools by House of Ambition