Zoeken

Aankondiging nieuwe fabriek Xtratherm


april 2012

 
Xtratherm kondigt investering van € 25 mln aan in nieuwe fabriek in België
 

De Ierse isolatieproducent Xtratherm, heeft een aanzienlijke investering in een nieuwe fabriek in België aangekondigd. De nieuwe fabriek, die begin 2014 operationeel zal zijn, gaat de productie en distributie van het succesvolle assortiment van polyisocyanuraat (PIR) isolatieproducten in Europa verzorgen en zal leiden tot de creatie van ongeveer 100 nieuwe banen over een periode van een aantal jaar.

 

Na zich gevestigd te hebben als een belangrijke speler in zowel de Britse als Ierse markt voor isolatieplaten, heeft Xtratherm kans gezien haar afzet in Europa aanzienlijk te laten groeien in de afgelopen jaren. In 2011 vertegenwoordigde de verkoop aan klanten op het Europese continent bijna 20% van haar totale omzet. Het bedrijf heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren, waarbij de Europese markten in Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk centraal staan. Momenteel worden de Europese klanten beleverd door Xtratherm’s twee zeer moderne productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De locatie voor de nieuwe fabriek, in de buurt van de stad Charleroi, is ideaal gelegen met een uitstekende toegang tot Xtratherm’s belangrijkste markten. De eerste fase van de investering zal bestaan uit productie- en opslagfaciliteiten van ongeveer 15.000 m2, met ruimte voor verdere uitbreiding.

 

Tijdens een bezoek aan hoofdkantoor van Xtratherm in Navan, Ierland, zei de Waalse minister van Economische Zaken en Buitenlandse Handel, Jean-Claude Marcourt: "Een nieuwe investering in Wallonië is altijd goed nieuws. Deze in het bijzonder zal leiden tot kwalitatief hoogwaardige banen in onze regio. Samen met andere gelijkaardige investeringen geeft dit bericht heel duidelijk een nieuwe impuls aan de regio."

 

Eoghan Hynes, oprichter en Algemeen Directeur van Xtratherm zei: “De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de verdere groei van Xtratherm. Deze nieuwe fabriek in België geeft ons bedrijf een ideale locatie in het hart van Europa, van waaruit wij onze Europese activiteiten in de komende jaren verder kunnen laten groeien. Wij erkennen de uitstekende ondersteuning tot nu toe door zowel de Waalse regering als andere overheidsinstellingen en kijken uit naar de ontwikkeling van deze relaties in de komende jaren."

 

De groei in de Europese markt voor isolatie en daarmee de groei van Xtratherm wordt gedreven door steeds toenemende bouwvoorschriften in heel Europa. Strikte doelstellingen die voortvloeien uit het Kyoto-protocol en de daarop volgende Europese richtlijnen blijven de indrukwekkende groei van de sector in de aanloop naar 2020 en daarna stimuleren.
 

Het belangrijkste product van Xtratherm, polyisocyanuraat (PIR) is een gevestigd isolatieproduct in de markt. Het wordt gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatie toepassingen, in residentiële en industrieële gebouwen. De totale Europese markt voor isolatie zal naar verwachting een waarde van meer dan €12 miljard in 2016 bereiken en het PIR-segment zal naar verwachting groeien van circa €1,2 miljard tot ruim €1,75 miljard in dit tijdsbestek. De nieuwe Belgische fabriek stelt Xtratherm in staat haar bestaande Europese klanten beter te kunnen bedienen en in te kunnen springen op de aanzienlijke groeimogelijkheden.  


Over Xtratherm

Het hoofdkantoor is gevestigd in Ierland waar Xtratherm werd opgericht in 1986. Xtratherm is in private handen. Het bedrijf produceert een reeks van geavanceerde isolatieproducten voor residentiële en industriele gebouwen. Deze producten dragen bij tot een aanzienlijke energiebesparing en CO2 reductie in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Verwacht wordt dat de omzet in 2012 meer dan €100 miljoen zal zijn. De huidige productiefaciliteiten zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland, met verkoopkantoren in België, Nederland en Duitsland. Bij Xtratherm werken 250 mensen. In Nederland wordt Xtratherm vertegenwoordigd door Weston te Driebergen voor de residentiele bouw en door Wecal te Wijk bij Duurstede voor het platte dak.

 

De belangrijkste voordelen van Xtratherm’s producten zijn de superieure thermische prestaties en veelzijdigheid van toepassingen in vergelijking met andere algemeen verkrijgbare isolatiematerialen. Keer op keer gedurende Xtratherm’s 25 jarige geschiedenis, heeft het bedrijf bewezen dat het over het vermogen beschikt om te innoveren middels de succesvolle integratie van nieuwe isolatietechnologieën om daarmee producten en diensten te leveren die inspelen op de steeds veranderende markt en behoeften van de consument.

© 2021 ALL RIGHTS RESERVED - Wecal.nl | Algemene Voorwaarden - Contact
Webdesign by: Terra-it